Urządzenia i Akcesoria
Paluchy serowe ze słonecznikiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
10 sztuk
Składniki
-
75 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
25 g oleju arachidowego25 g oleju
-
100 g wody
-
1 łyżeczka suchych drożdży
-
1 szczypta cukru
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżki ziół prowansalskich, suszonych½ łyżki ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
ziarna słonecznika do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
122.6 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
520.9 kJ /
124.5 kcal
Tłuszcz
4.8 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
15.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEKĄSKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 godz. 40 min
Paluszki z serem i ziołami
40 min
Chlebek do odrywania z serem
1 godz. 50 min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 godz. 50 min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1 godz. 20 min
Grissini - paluchy chlebowe
3 godz.
Mini focaccie
2 godz. 5 min
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min
Podpłomyk cztery sery
55 min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 godz. 30 min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 godz. 40 min
Proziaki z masłem czosnkowym
25 min