Urządzenia i Akcesoria
Pasta Vodka z wegetariańskimi klopsikami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
Klopsiki
-
75 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki75 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 ½ czerwonej cebuli (ok. 100 g), przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
15 - 20 g kolendry, świeżej tylko liście
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
400 - 450 g wegańskiego odpowiednika surowego mięsa mielonego podzielonego na kawałki
-
1 jajko
-
25 g bułki tartej
-
1 ½ łyżki sosu sojowego
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
mąka pszenna do obtoczenia
-
olej do smażenia
Pasta Vodka
-
500 - 550 g makaronu, suchego, krótkiego typu rigatoni lub penne
-
6 - 7 ząbków czosnku
-
15 g masła
-
25 g oliwy z oliwek
-
woda do gotowania makaronu
-
sól do gotowania makaronu
-
110 g koncentratu pomidorowego
-
230 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
60 g wódki
-
150 g śmietany UHT, 18% tłuszczu (słodkiej)
-
bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
839.5 mg
Białko
57 g
Kalorie
3467 kJ /
828.6 kcal
Tłuszcz
18.4 g
Błonnik
8.3 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Węglowodany
102.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GOTUJ Z DIEGO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 godz.
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35 min
Tajski makaron curry z warzywami
20 min
Makaron à la Norma
50 min
Zupa Khao soi z tofu, brokułem i prażynkami z makaronu ryżowego
50 min
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 min
Gnocchi w sosie pomidorowym
35 min
Bao Burger z bananiną hoisin i piklowanymi ogórkami z mango
1 godz. 35 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min
Paneer w sosie maślanym (Paneer Makhani)
55 min
Spaghetti aglio e olio (TM5, TM6)
35 min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min