
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1200 g wody
- 5 g oliwy z oliwek
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 320 g makaronu, suchego, typu fettuccine
- 80 g masła pokrojonego na kawałki
- pieprz, świeżo mielony do oprószenia makaronu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 626 kcal / 2620 kJ
- Białko
- 24 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Węglowodany
- 64 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Sód
- 1283 mg