Urządzenia i Akcesoria
Przyprawa do piernika
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
20 porcji
Składniki
-
80 g lasek cynamonu przełamanych na pół
-
4 płaskie łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
10 g gałki muszkatołowej, całej
-
20 ziaren ziela angielskiego
-
20 goździków
-
50 nasion kardamonu wyłuskanych
-
2 gwiazdki anyżu (tylko ziarna)
-
40 ziaren pieprzu czarnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1.8 mg
Białko
0.4 g
Kalorie
76.2 kJ /
18.2 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
4.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Piernik staropolski cz. II
98h
Stollen
6h
Marcepanowe batoniki
2h 40min
Ciastka Speculoos
3h
Piernik staropolski cz. I
672h 30min
Napój migdałowy
10min
Korzenna przyprawa ze skórkami jabłek
1h
Masa marcepanowa
1h 5min
Masa makowa
30min
Cukier waniliowy
72h
Koncentrat bulionu warzywnego
45min
Granola dyniowa bez cukru
2h 25min