
Urządzenia i Akcesoria
Masa makowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1500 g
Składniki
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych
-
50 g migdałów, ze skórką
-
500 g maku
-
120 g suszonych owoców (np. śliwek, moreli, żurawiny), bez pestek
-
350 g mleka
-
120 g cukru
-
80 g miodu płynnego
-
120 g rodzynek
-
100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
-
½ - 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego (patrz wariant)
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
327.3 kcal /
1370.2 kJ
Białko
9.1 g
Tłuszcz
18.7 g
Węglowodany
39.6 g
Błonnik
8.9 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Sód
2.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MAKOWE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska