
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych
- 50 g migdałów, ze skórką
- 500 g maku
- 120 g suszonych owoców (np. śliwek, moreli, żurawiny), bez pestek
- 350 g mleka
- 120 g cukru
- 80 g miodu, płynnego
- 120 g rodzynek
- 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- ½ - 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego (patrz wariant)
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 20553 kJ / 4909 kcal
- Białko
- 137 g
- Węglowodany
- 594 g
- Tłuszcz
- 280 g
- Błonnik
- 1335 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gwiazda drożdżowa z makiem
1 Std. 35 Min
Pierogi z kapustą i grzybami
2h 40min
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2h 30min
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
3 Std. 30 Min
Przyprawa do piernika
5min
Masa makowa z białego maku
30min
Pierniczki alpejskie
25 godz. 25 min
Makowiec świąteczny
2h 10min
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4h
Lukier
2h
Kluski z makiem
40 Min
Drożdżowa choinka z białym makiem
1 godz. 50 min