Urządzenia i Akcesoria
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
27 sztuk
Składniki
Ciasto
-
olej do natłuszczenia miski
-
410 g mleka plus dodatkowo 1 łyżka do posmarowania
-
2 łyżeczki cukru
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
770 g mąki pszennej
-
90 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 ½ łyżeczki soli
Farsz
-
30 g grzybów, suszonych
-
500 g wody wrzącej
-
830 - 850 g kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
25 g oleju
-
45 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 ½ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
2 jajka
-
ziarna sezamu do posypania pasztecików
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
479.8 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
746.4 kJ /
178.4 kcal
Tłuszcz
6.3 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
25.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚWIĄTECZNY OBIAD
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makowiec świąteczny
2h 10min
Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną
1h 30min
Gwiazda drożdżowa z makiem
1h 35min
Pierogi z kapustą i grzybami
2h 40min
Pieczone pierożki z kapustą
2h 30min
Chleb z ziołami
1h 10min
Drożdżówki z makiem
2h 40min
Rogaliki z marmoladą
50min
Ślimaki na przerwę
2h 15min
Hot dogi kibica
1h 50min
Zawijane drożdżówki z serem
2h 40min
Jagodzianki
3h 30min