
Urządzenia i Akcesoria
Krokiety z grzybami i kapustą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 sztuk
Składniki
-
10 g grzybów, suszonych
-
300 g wrzącej wody do namoczenia grzybów
-
150 g mleka
-
150 g wody mineralnej niegazowanej
-
150 g mąki pszennej
-
3 jajka
-
20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia krokietów
-
¾ łyżeczki soli
-
280 - 300 g kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
-
50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
15 g masła plus dodatkowa ilość do smażenia naleśników
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
bułka tarta ilość do panierowania krokietów
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
213.7 kcal /
894.1 kJ
Białko
7.2 g
Tłuszcz
9.7 g
Węglowodany
24.7 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Sód
661.3 mg