Krokiety z grzybami i kapustą

Krokiety z grzybami i kapustą

4.9 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 sztuk

Składniki

  • 10 g grzybów, suszonych
  • 300 g wrzącej wody do namoczenia grzybów
  • 150 g mleka
  • 150 g wody mineralnej niegazowanej
  • 150 g mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia krokietów
  • ¾ łyżeczki soli
  • 280 - 300 g kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
  • 50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 15 g masła plus dodatkowa ilość do smażenia naleśników
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • bułka tarta ilość do panierowania krokietów

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 213.7 kcal / 894.1 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 9.7 g
Węglowodany 24.7 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 661.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...