Krokiety z mięsem i pieczarkami

4.8 24 rating
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
5 sztuk

Składniki

Naleśniki
  • 130 g mleka
  • 130 g wody
  • 130 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 10 g oleju rzepakowego
  • ¼ łyżeczki soli
Farsz
  • 50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 150 g pieczarek przekrojonych na pół
  • 20 g masła plus dodatkowa ilość do smażenia naleśników
  • 100 g wody
  • 300 g mięsa wieprzowego np. łopatki, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 płaska łyżeczka majeranku, suszonego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 20 g bułki tartej
  • 1 jajko
Krokiety
  • 1 jajko
  • bułka tarta do panierowania
  • olej rzepakowy do smażenia krokietów

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 484.2 mg
Białko 20.2 g
Kalorie 1662.2 kJ / 397.3 kcal
Tłuszcz 23.1 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Węglowodany 26.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...