Karpatka

Karpatka

4.5 73 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
24 kawałki

Składniki

Budyń do kremu
  • mleka w temp. pokojowej
    1100 g
  • budyniu śmietankowego, w proszku niesłodzonego
    120 g
  • mąki pszennej
    25 g
  • żółtek
    6
Ciasto
  • wody
    400 g
  • masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    200 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    210 g
  • jajek
    8
Krem
  • masła
    180 g
  • cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia
    240 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    3 łyżeczki
    6 łyżeczki cukru wanilinowego
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    180 g

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 347.8 kcal / 1455 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 24.3 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 15.7 g
Sód 51.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...