
Urządzenia i Akcesoria
Karpatka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
24 kawałki
Składniki
Budyń do kremu
-
mleka w temp. pokojowej1100 g
-
budyniu śmietankowego, w proszku niesłodzonego120 g
-
mąki pszennej25 g
-
żółtek6
Ciasto
-
wody400 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia200 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia210 g
-
jajek8
Krem
-
masła180 g
-
cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia240 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM3 łyżeczki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki180 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
347.8 kcal /
1455 kJ
Białko
5.3 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
24.3 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Sód
51.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE CIASTA
11 Przepisów
Polska
Polska