Urządzenia i Akcesoria
Kopiec kreta
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
14 porcji
Składniki
-
100 - 120 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
Ciasto czekoladowe
-
2 jajka
-
220 g cukru
-
30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
-
200 g oleju
-
250 g mleka
-
330 g mąki pszennej
Krem śmietanowy
-
25 g żelatyny w proszku
-
80 g wody
-
1000 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
8 łyżek cukru pudru (80 g)
-
gorąca woda ilość do napełnienia miski
-
2 - 4 banany zależnie od wielkości
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
87.3 mg
Białko
8.2 g
Kalorie
2673.5 kJ /
639 kcal
Tłuszcz
45.9 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
21.2 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BANAN
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto z pianką truskawkową
6 godz. 25 min
Przekładaniec na bogato
2 godz. 35 min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9 godz. 5 min
Sernik straciatella z malinami (Charlotte Russe)
3 godz.
Kakaowa rolada z kremem śmietanowym i owocami
4 godz.
Ciasto Snikers
26 godz.
Ciasto leśny mech
3 godz. 20 min
Ciasto Rafaello
8 godz. 30 min
Ciasto à la 3Bit® (bez pieczenia)
9 godz. 45 min
Malinowa chmurka
12 godz. 5 min
Sernik rosa
1 godz. 30 min
Karpatka
5 godz.