Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- masło, do natłuszczenia formy
- 125 g masła, pokrojonego na kawałki
- 30 g cukru
- 1 jajko
- 1 żółtko
- 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa serowa i piana z białek
- 5 jajek
- 1000 g twarogu, półtłustego, pokrojonego na kawałki
- 350 g cukru
-
80
g budyniu śmietankowego, w proszku, bez cukru
lub 80 g budyniu waniliowego, w proszku, bez cukru - 650 g mleka
- 120 g oleju, np. słonecznikowego
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1085.7 kJ / 259.5 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 210.9 mg
Alternatywne przepisy
Sero-makowiec
9 Std. 40 Min
Ciasto Snikers
26 Std.
Pączki
1h 20min
Sernik na zimno z galaretką i owocami
4h 30min
Babka marmurkowa
2h 10min
Ciasto leśny mech
3 Std. 20 Min
Sernik jogurtowy z brzoskwiniami
15h
Sernik gotowany
7 godz. 40 min
Klasyczny jabłecznik
1 Std. 30 Min
Sernik królewski
4h 35min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min
Karpatka
5h