
Urządzenia i Akcesoria
Sernik rosa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 kawałki
Składniki
Ciasto
-
masło do natłuszczenia formy
-
masła pokrojonego na kawałki125 g
-
cukru30 g
-
jajko1
-
żółtko1
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu250 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
Masa serowa i piana z białek
-
jajek5
-
twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki1000 g
-
cukru350 g
-
budyniu śmietankowego, w proszku bez cukru80 g
-
mleka650 g
-
oleju np. słonecznikowego120 g
-
soli1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
259.5 kcal /
1085.7 kJ
Białko
8.4 g
Tłuszcz
13.4 g
Węglowodany
27.3 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Sód
210.9 mg