
Urządzenia i Akcesoria
Sernik rosa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 kawałki
Składniki
Ciasto
-
masło do natłuszczenia formy
-
125 g masła pokrojonego na kawałki
-
30 g cukru
-
1 jajko
-
1 żółtko
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa serowa i piana z białek
-
5 jajek
-
1000 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
-
350 g cukru
-
80 g budyniu śmietankowego, w proszku bez cukru
-
650 g mleka
-
120 g oleju np. słonecznikowego
-
1 szczypta soli
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
259.5 kcal /
1085.7 kJ
Białko
8.4 g
Tłuszcz
13.4 g
Węglowodany
27.3 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Sód
210.9 mg