Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe

3.8 22 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 kawałków

Składniki

Ciasto
  • 40 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 200 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 2 jajka
  • 100 g oleju słonecznikowego
  • 75 g cukru
  • 180 g mąki pszennej
  • 1 czubata łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 40 g wiórków kokosowych
Krem
  • 75 g cukru
  • ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 211.6 mg
Białko 7 g
Kalorie 1957.8 kJ / 467.9 kcal
Tłuszcz 31.1 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 11.2 g
Węglowodany 42.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...