Urządzenia i Akcesoria
Ciasto marchewkowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 kawałków
Składniki
Ciasto
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
2 jajka
-
100 g oleju słonecznikowego
-
75 g cukru
-
180 g mąki pszennej
-
1 czubata łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
-
40 g wiórków kokosowych
Krem
-
75 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
211.6 mg
Białko
7 g
Kalorie
1957.8 kJ /
467.9 kcal
Tłuszcz
31.1 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
11.2 g
Węglowodany
42.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE CIASTA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pierniczki
1 godz. 30 min
Ciasto jogurtowe
1 godz. 40 min
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 godz. 30 min
Ciasto czekoladowe z bananami i kokosem
1 godz.
Ciasto marchewkowe z mąką pszenną razową
2 godz. 15 min
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1 godz. 30 min
Brownie fasolowo-daktylowe
2 godz.
Świąteczne ciasto z bakaliami
4 godz. 10 min
Ciasto bananowe z czekoladą
1 godz. 35 min
Red Velvet - ciasto buraczane
1 godz. 30 min
Brownie z malinami Justyny Bernaciak
1 godz. 10 min
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 godz.