
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa serowa
- 200 g cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego - 6 jajek
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 1200 g twarogu, półtłustego, w kostce, pokrojonego na kawałki
- 100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 20 g skrobi ziemniaczanej
- 15 g mąki pszennej
- 50 g rodzynek (opcjonalnie)
- 25 g kandyzowanej skórki pomarańczowej (opcjonalnie)
Polewa czekoladowa
- 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 50 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1699 kJ / 405 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 32.2 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min
Sernik krakowski
4 godz. 55 min
Szarlotka tradycyjna
1 godz. 50 min
Sernik gotowany
7 godz. 40 min
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4 godz.
Sero-makowiec
9 godz. 40 min
Sernik tiramisu
12 godz. 15 min
Polewa czekoladowa
10 min
Świąteczny piernik
1 godz. 25 min
Ciasto makowe z jabłkami
3 godz. 5 min
Tort czekoladowy
2 godz. 15 min
Tort kawowy
2 godz. 10 min