Urządzenia i Akcesoria
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz.
12 porcji
Składniki
Masa serowa
-
200 g cukru
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
6 jajek
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1200 g twarogu, półtłustego w kostce, pokrojonego na kawałki
-
100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
20 g skrobi ziemniaczanej
-
15 g mąki pszennej
-
50 g rodzynek (opcjonalnie)
-
25 g kandyzowanej skórki pomarańczowej (opcjonalnie)
Polewa czekoladowa
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
21.3 g
Kalorie
1699 kJ /
405 kcal
Tłuszcz
21.4 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
32.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SERNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik makowy z jabłkami
7 godz. 40 min
Sernik kokosowy z sosem karmelowym
3 godz. 30 min
Polewa czekoladowa
10 min
Świąteczne ciasto z bakaliami
4 godz. 10 min
Sernik na biszkoptowym spodzie
2 godz. 50 min
Sernik tiramisu
12 godz. 15 min
Sero-makowiec
9 godz. 40 min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 godz. 5 min
Sernik gotowany
7 godz. 40 min
Sernik krakowski
4 godz. 55 min
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min