Ciasto ucierane z owocami i kruszonką

Ciasto ucierane z owocami i kruszonką

4.5 94 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
13 kawałków

Składniki

Ciasto ucierane
  • 100 g masła pokrojonego na kawałki
  • 75 - 100 g cukru (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 2 jajka w temp. pokojowej
  • 100 g mąki pszennej
  • 25 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (5 g)
Owoce i kruszonka
  • 100 - 150 g owoców (np. jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki, truskawek, przekrojonych na pół, porzeczek, malin lub borówek)
  • 5 - 10 g skrobi ziemniaczanej
  • 40 g mąki pszennej
    20 g płatków owsianych, i 20 g mąki pszennej
  • 15 g cukru
  • 30 g masła pokrojonego na kawałki
  • cukier puder do oprószenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 40.3 mg
Białko 2.2 g
Kalorie 693.8 kJ / 165.8 kcal
Tłuszcz 8.9 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Węglowodany 19.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...