Polpo con patate alla salentina

Polpo con patate alla salentina

4.7 3 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

  • 2 - 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 650 g di polpo fresco pulito
  • 70 g di sedano a pezzi
  • 70 g di carote pelate e a rondelle
  • 1 cipolla a fettine
  • 1 cucchiaino raso di dado per brodo vegetale
  • 60 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
  • 1 foglia di alloro fresca lavata
  • 500 g di patate
  • 1 - 2 pizzichi di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 473.1 mg
Białko 27.5 g
Kalorie 1620.9 kJ / 387.4 kcal
Tłuszcz 16.8 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Węglowodany 31.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...