Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di succo di limone
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 600 g di moscardini puliti
- 500 g di acqua
- 20 g di olive taggiasche denocciolate
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 4652 kJ / 1112 kcal
- Białko
- 64.4 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 91 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpetti affogati
45 min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 min
Polpo in bottiglia
9 Std. 10 Min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Polpetti all'inferno
40 min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 min
Seppie con i piselli
40 min
Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo
40 min
Polpo al vino rosso
1h
Calamari alla napoletana
40 min
Anelli di totano in umido
30 min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50min