Urządzenia i Akcesoria
Surówka z pora
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
8 porcji
Składniki
-
500 g wody
-
4 jajka
-
270 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
270 g pora tylko biała część, pokrojonego w 1 mm plastry
-
370 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
4 łyżki majonezu
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
237.6 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
679.1 kJ /
162.3 kcal
Tłuszcz
8.7 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
18.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Surówka z kapusty pekińskiej
5 min
Surówka z czerwonej kapusty
15 min
Surówka z marchewki z jabłkiem
5 min
Surówka z marchewki i pora
15 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min
Surówka z surowego buraka
10 min
Surówka z kiszonych ogórków
15 min
Surówka z marchewki z chrzanem
5 min
Surówka z kalarepy i marchewki
10 min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5 min
Wiosenna surówka
15 min
Surówka z mieszanych warzyw
10 min