Chicken and Chinese sausage rice

Chicken and Chinese sausage rice

4.5 11 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • dried shiitake mushroom stems removed, cut into slices
    15 g
  • boiling water to soak
  • skinless, boneless chicken thighs cut into pieces (4 cm)
    430 - 450 g
  • light soy sauce
    30 g
  • oyster sauce
    35 g
  • dark soy sauce
    10 g
  • ground white pepper
    ⅔ tsp
  • sesame oil
    ¾ tsp
  • garlic cloves
    2
  • fresh ginger cut into pieces (1-2 cm)
    15 g
  • Chinese sausages (approx. 90 g) , cut into slices
    1 ½
  • vegetable oil
    15 g
  • water
    240 g
  • Shaoxing wine (opcjonalnie)
    20 g
  • white sugar
    ⅓ tsp
  • jasmine rice rinsed
    230 g
  • spring onions/shallots sliced, to garnish
    ½ - 1 ½ sprigs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1291.8 mg
Białko 35.8 g
Kalorie 2561.9 kJ / 612.3 kcal
Tłuszcz 23.6 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Węglowodany 61.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...