![Braised Yee Mee Braised Yee Mee](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D944F0DE-BC6F-4822-B9A4-E7D20B4C1BEC/Derivates/ea34911c-83e7-4e06-a32f-2757256ad3a2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
150
g pork fillets, cut in slices (1 cm)
lub 150 g boneless chicken drumsticks, cut in slices (1 cm) - 20 g light soy sauce, plus 1 tsp for marinating
- 1 tsp sesame oil, dark (roasted)
- 2 pinches white pepper powder, adjust to taste
- 15 g garlic cloves
- 30 g oil
- 10 g fresh ginger, cut in thin slices
- 10 g oyster sauce
- 10 g dark soy sauce
-
½
tsp salt
lub ½ tsp chicken stock powder - 450 - 500 g water
- 400 g dried yee mee (Chinese e-fu noodles)
- 120 g choy sum (sawi), stems removed
-
100
g prawns, deshelled
lub 100 g fish cakes, cut in thin slices -
1
sprig spring onion, chopped, to garnish
lub 1 sprig coriander leaves, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1113 kJ / 266 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ginger sesame oil chicken
25 Min
Lemon Chicken
25 Min
Oil-free honey chicken wings
50 Min
Chicken porridge with century egg
30min
Dried Chilli Chicken with Potato
30min
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45min
Spicy Black Pepper Chicken
50 Min
Braised Chicken with Mushroom
1 Std. 30 Min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 Min
Fast and easy stir fried mee hoon
20min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1h 25min
Chicken Porridge
1 Std. 10 Min