Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
150
g pork fillets, cut in slices (1 cm)
lub 150 g boneless chicken drumsticks, cut in slices (1 cm) - 20 g light soy sauce, plus 1 tsp for marinating
- 1 tsp sesame oil, dark (roasted)
- 2 pinches white pepper powder, adjust to taste
- 15 g garlic cloves
- 30 g oil
- 10 g fresh ginger, cut in thin slices
- 10 g oyster sauce
- 10 g dark soy sauce
-
½
tsp salt
lub ½ tsp chicken stock powder - 450 - 500 g water
- 400 g dried yee mee (Chinese e-fu noodles)
- 120 g choy sum (sawi), stems removed
-
100
g prawns, deshelled
lub 100 g fish cakes, cut in thin slices -
1
sprig spring onion, chopped, to garnish
lub 1 sprig coriander leaves, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1113 kJ / 266 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Oil-free honey chicken wings
50 Min
Dried Chilli Chicken with Potato
30 Min
Chicken Porridge
1h 10min
Curry Chicken
1 Std.
Lemon Chicken
25 Min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 Std.
Chicken porridge with century egg
30 Min
Macaroni ABC Soup
55min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 Std. 25 Min
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45 Min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 Min
Fast and easy stir fried mee hoon
20 Min