
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
150
g pork fillets cut in slices (1 cm)
lub 150 g boneless chicken drumsticks cut in slices (1 cm) - 1 tsp light soy sauce
- 1 tsp sesame oil dark (roasted)
- 2 pinches white pepper powder adjust to taste
- 15 g garlic cloves
- 30 g oil
- 10 g fresh ginger cut in thin slices
- 10 g oyster sauce
- 10 g dark soy sauce
-
½
tsp salt
lub ½ tsp chicken stock powder - 450 - 500 g water
- 400 g dried yee mee (Chinese e-fu noodles)
- 120 g choy sum (sawi), stems removed
-
100
g prawns deshelled
lub 100 g fish cakes -
1
sprig spring onion chopped, to garnish
lub 1 sprig coriander leaves chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 266 kcal / 1113 kJ
- Białko
- 13 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 39 g
- Błonnik
- 1 g