
Urządzenia i Akcesoria
Braised Yee Mee
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
8 portions
Składniki
-
pork fillets cut in slices (1 cm)150 g
-
light soy sauce1 tsp
-
sesame oil dark (roasted)1 tsp
-
white pepper powder adjust to taste2 pinches
-
garlic cloves15 g
-
oil30 g
-
fresh ginger cut in thin slices10 g
-
oyster sauce10 g
-
dark soy sauce10 g
-
salt½ tsp
-
water450 - 500 g
-
dried yee mee (Chinese e-fu noodles)400 g
-
choy sum (sawi), stems removed120 g
-
prawns deshelled100 g
-
spring onion chopped, to garnish1 sprig
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
266 kcal /
1113 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Asian All-in-One
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy