Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g chicken, with bones, cut in pieces (4-5 cm)
- 20 g light soy sauce
- 20 g dark soy sauce
- 30 g oyster sauce
- 10 g sugar
- 20 g garlic cloves
- 10 g fresh ginger, cut in slices
- 15 dried chillies, soaked to soften
- 30 g dark sesame oil (roasted)
- 200 g potatoes, floury or wazy, cut in slices
- ¼ tsp cornflour (starch)
- 2 tbsp water
- 1 sprig chopped spring onions, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 967 kJ / 231 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry Chicken
1h
Ginger sesame oil chicken
25 min
Braised Yee Mee
30 min
Braised Chicken with Mushroom
1h 30min
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45 min
Oil-free honey chicken wings
50 min
Spicy Black Pepper Chicken
50 min
Lemon Chicken
25 min
Vietnamese Lemongrass Chicken
1h 5 min
Braised Chicken Wings With Mushrooms
1h
Ayam Madu Berempah (Honey Spiced Chicken)
30 min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25 min