Stir Fried Udon With Chicken and Mushroom

Stir Fried Udon With Chicken and Mushroom

4.4 76 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 portions

Składniki

Marinated chicken
  • boneless chicken thighs cut in cubes (2 cm)
    150 g
  • light soy sauce
    1 tsp
  • sesame oil
    1 tsp
  • white pepper powder
    ¼ tsp
  • cornflour (starch)
    1 tsp
Stir fry udon
  • garlic cloves
    2
  • shallots
    20 g
  • olive oil
    30 g
  • bak choy washed, stem and leaves separated
    200 g
  • white shimeiji mushrooms washed and separate
    150 g
  • dark soy sauce
    30 g
  • light soy sauce
    10 g
  • oyster sauce
    10 g
  • sesame oil
    1 tsp
  • water
    50 g
  • white pepper powder
    ½ tsp
  • udon noodles soaked in hot water for 1 minute, rinsed
    400 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 808 mg
Białko 13 g
Kalorie 1387 kJ / 332 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...