Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinated chicken
- 150 g boneless chicken thighs, cut in cubes (2 cm)
- 1 tsp light soy sauce
- 1 tsp sesame oil
- ¼ tsp white pepper powder
- 1 tsp cornflour (starch)
Stir fry udon
- 2 garlic cloves
- 20 g shallots
- 30 g olive oil
- 200 g bak choy, washed, stem and leaves separated
- 150 g white shimeiji mushrooms, washed and separate
- 30 g dark soy sauce
- 10 g light soy sauce
- 10 g oyster sauce
- 1 tsp sesame oil
- 50 g water
- ½ tsp white pepper powder
- 400 g udon noodles, soaked in hot water for 1 minute, rinsed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1387 kJ / 332 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 808 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Braised Potatoes With Mince Meat
30 min
"Marry me" chicken pasta
30 min
Dried Chilli Chicken with Potato
30 min
Stir Fried French Beans
15min
Yellow Curry noodle soup
20 min
One Pot Chicken Rice
50min
Cuban-Spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 min
One Pot Noodles
30 min
Stir Fried Potato Shreds
20 min
Steamed Bak Choy, Chicken And Tomato Egg Drop Soup
30 min
Fast and Super Easy Noodles
15min
Chicken and Chinese sausage rice
50min