Risotto rosso con peperone e pomodoro

Risotto rosso con peperone e pomodoro

3.6 12 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
5 porzioni

Składniki

  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g di pecorino stagionato a pezzi (2-3 cm)
  • 40 g di scalogno a metà
  • 190 g di peperone rosso a pezzi (2-3 cm)
  • 130 g di pomodorini a metà
  • 25 g olio extravergine di oliva
  • 1 ¼ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico zucchero
  • 50 g di burro freddo e a pezzi
  • 400 g di riso Carnaroli (cottura 17 minuti)
  • 65 g di vino bianco
  • 25 g di concentrato di pomodoro
  • 1060 g di acqua
  • 1 ¼ cucchiaino di paprika dolce
  • 1 ¼ dadi per brodo vegetale (dose per 0,5 l)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 12.2 g
Kalorie 2037 kJ / 487 kcal
Tłuszcz 19.8 g
Węglowodany 69.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...