Urządzenia i Akcesoria
Coleslaw z czerwonej kapusty
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje
Składniki
-
25 - 100 g jogurtu greckiego25 - 35 g majonezu
-
5 g chrzanu, tartego5 g musztardy
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
5 g miodu5 g cukru (opcjonalnie)
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
130 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na 4 cm kawałki
-
40 g marchewki pokrojonej na 4 cm kawałki
-
15 - 35 g cebuli (opcjonalnie) pokrojonej na 4 cm kawałki
-
40 g jabłka (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
436.3 mg
Białko
1.3 g
Kalorie
565.3 kJ /
135.1 kcal
Tłuszcz
11.8 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
7.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CZAS NA PARTY
7 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Orientalna surówka z kapusty (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Surówka wielowarzywna
10 min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5 min
Coleslaw
15 min
Surówka z młodej kapusty
20 min
Surówka z surowego buraka
10 min
Surówka z marchewki z chrzanem
5 min
Surówka z kiszonych ogórków
15 min
Marchewka z groszkiem na ciepło
20 min
Surówka z marchewki i pora
15 min
Surówka z czerwonej kapusty
15 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min