Coleslaw z czerwonej kapusty

Coleslaw z czerwonej kapusty

4.9 59 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje

Składniki

  • 25 - 35 g majonezu
    25 - 100 g jogurtu greckiego
  • 5 g musztardy
    5 g chrzanu, tartego
  • 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 5 g cukru (opcjonalnie)
    5 g miodu
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 130 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na 4 cm kawałki
  • 40 g marchewki pokrojonej na 4 cm kawałki
  • 15 - 35 g cebuli (opcjonalnie) pokrojonej na 4 cm kawałki
  • 40 g jabłka (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 436.3 mg
Białko 1.3 g
Kalorie 565.3 kJ / 135.1 kcal
Tłuszcz 11.8 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 7.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...