Urządzenia i Akcesoria
Coleslaw z czerwonej kapusty
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
8 porcji
Składniki
-
100 - 130 g jogurtu greckiego100 - 130 g majonezu
-
15 g chrzanu, tartego15 g musztardy
-
15 - 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
15 g miodu15 g cukru (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
⅔ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
530 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na 4 cm kawałki
-
130 g marchewki pokrojonej na 4 cm kawałki
-
65 - 120 g cebuli (opcjonalnie) pokrojonej na 4 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
130 g jabłka (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, pokrojonego na 4 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
423.5 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
539.6 kJ /
129 kcal
Tłuszcz
11.3 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
6.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CZAS NA PARTY
7 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5 min
Coleslaw
15 min
Surówka z młodej kapusty
20 min
Surówka z kalarepy i marchewki
10 min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min
Surówka z kiszonych ogórków
15 min
Surówka z białej i czerwonej kapusty
15 min
Surówka z surowego buraka
10 min
Surówka z marchewki z chrzanem
5 min
Surówka z marchewki i pora
15 min
Surówka z czerwonej kapusty
15 min