Urządzenia i Akcesoria
Szarlotka tradycyjna
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
10 kawałków
Składniki
Ciasto
-
75 g cukru
-
300 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
175 g masła pokrojonego na kawałki
-
2 żółtka
-
2 łyżki wody zimnej
Nadzienie
-
650 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
1 ½ łyżki cukru
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 czubata łyżka skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżka bułki tartej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
4.8 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
1328 kJ /
317.4 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Węglowodany
42.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Szarlotka tatrzańska (TM6, TM7)
2 godz.
Szarlotka tatrzańska (TM5)
2 godz.
Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami
2 godz. 50 min
Tort biszkoptowy z masą z mascarpone
2 godz. 55 min
Ciasto z truskawkami
8 godz. 30 min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1 godz. 45 min
Tort kawowy
2 godz. 10 min
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4 godz.
Włoska tarta z dżemem
2 godz. 35 min
Pierogi z serem i jagodami
1 godz. 15 min
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 godz.
Ciasto marchewkowe
2 godz. 15 min