
Urządzenia i Akcesoria
Szarlotka tradycyjna
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
10 kawałków
Składniki
Ciasto
-
75 g cukru
-
300 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
175 g masła pokrojonego na kawałki
-
2 żółtka
-
2 łyżki wody zimnej
Nadzienie
-
650 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
1 ½ łyżki cukru
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 czubata łyżka skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżka bułki tartej
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
317.4 kcal /
1328 kJ
Białko
3.9 g
Tłuszcz
15.3 g
Węglowodany
42.4 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Sód
4.8 mg