
Urządzenia i Akcesoria
Włoska tarta z dżemem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 porcji
Składniki
Dżem z owoców jagodowych
-
cytryna ekologiczna1
-
owoców jagodowych, świeżych (np. malin, borówek, porzeczek) (patrz wskazówka)500 g
-
cukru trzcinowego250 g
-
laska wanilii przecięta na pół, oczyszczona z ziaren1
Kruche ciasto
-
skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu300 g
-
żółtka3
-
cukru100 g
-
soli1 szczypta
-
masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy150 g
-
mleko ilość do posmarowania ciasta
-
wiórków kokosowych (opcjonalnie) do dekoracji30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
346 kcal /
1453 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
51 g
Błonnik
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NIEDZIELNY WŁOSKI LUNCH
9 Przepisów
Polska
Polska