Urządzenia i Akcesoria
Drożdżówki z serem
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
7 sztuk
Składniki
Ciasto drożdżowe
-
110 g mleka
-
20 g świeżych drożdży pokruszonych
-
50 g cukru
-
250 g mąki pszennej
-
40 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
½ jajka roztrzepanego (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki soli
-
1 łyżka mąki pszennej (opcjonalnie)
Masa serowa
-
½ jajka roztrzepanego (patrz wskazówka)
-
30 - 40 g cukru
-
½ opakowania cukru wanilinowego½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
250 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
-
50 g śmietany, 12% tłuszczu gęstej
-
1 białko do posmarowania drożdżówek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
245.9 mg
Białko
10.9 g
Kalorie
1233.7 kJ /
294.9 kcal
Tłuszcz
8.7 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Węglowodany
43.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min
Chałka
2 godz. 20 min
Kostka kokosowa (lamingtony)
1 godz. 15 min
Drożdżówki z jabłkami
2 godz. 35 min
Bułeczki "Stokrotka"
1 godz. 5 min
Drożdżówki z makiem
2 godz. 40 min
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2 godz. 15 min
Rogaliki z marmoladą
50 min
Mini chlebki z kminkiem
1 godz. 30 min
Bułki maślane
1 godz. 25 min
Rogaliki na piątkę
2 godz. 20 min
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50 min