
Urządzenia i Akcesoria
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
20 sztuk
Składniki
Oponki drożdżowe
-
250 g mleka
-
70 g cukru
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
470 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
3 żółtka
-
1 szczypta soli
-
1 łyżka skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
-
olej rzepakowy do natłuszczenia miski i do głębokiego smażenia
Lukier pomarańczowy
-
200 g cukru
-
40 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
178.2 kcal /
745.4 kJ
Białko
3.6 g
Tłuszcz
3.7 g
Węglowodany
32.8 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Sód
16.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKIE BUŁKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Oponki serowe
45 min
Pączki
1 godz. 20 min
Faworki - róże
1 godz. 10 min
Kostka kokosowa (lamingtony)
1 godz. 15 min
Bułeczki "Stokrotka"
1 godz. 5 min
Faworki na żółtkach z piwem
2 godz. 30 min
Drożdżówki z makiem
2 godz. 40 min
Mini pączki na serku homogenizowanym
25 min
Rogaliki z marmoladą
50 min
Rogaliki na piątkę
2 godz. 20 min
Drożdżówki z serem
1 godz.
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min