Urządzenia i Akcesoria
Chleb pszenny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
15 kromek
Składniki
-
20 g świeżych drożdży pokruszonych
-
½ łyżeczki cukru
-
150 g mleka150 g maślanki
-
250 g mąki pszennej
-
15 g oliwy z oliwek plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
97.6 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
327.9 kJ /
78.4 kcal
Tłuszcz
1.3 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
13.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2 godz. 40 min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 godz. 45 min
Chlebek piwny
1 godz. 20 min
Chleb mieszany z ziemniakami
1 godz. 45 min
Chleb pszenno-żytni razowy
1 godz. 40 min
Chleb musli
1 godz. 45 min
Chleb tostowy (bez laktozy)
2 godz. 45 min
Chleb wiejski
2 godz.
Bułki pszenne
1 godz. 30 min
Chleb pszenny tostowy
3 godz.
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min