Urządzenia i Akcesoria
Chleb pszenny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
15 kromek
Składniki
-
20 g świeżych drożdży pokruszonych
-
½ łyżeczki cukru
-
150 g mleka150 g maślanki
-
250 g mąki pszennej
-
15 g oliwy z oliwek plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
97.6 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
327.9 kJ /
78.4 kcal
Tłuszcz
1.3 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
13.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2h 10min
Chleb pszenno-żytni razowy
1h 40min
Chleb musli
1h 45min
Chleb z serem i salami
1h 50min
Chleb z otrębami
1h 35min
Chleb orkiszowy
1h 40min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2h 40min
Chlebek piwny
1h 20min
Chleb wiejski
2h
Chleb pszenny tostowy
3h
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2h 45min
Bułki pszenne
1h 30min