Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
- 100 g salami, pokrojonego na kawałki
- 80 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 700 g mąki pszennej, typ 550
- 480 g wody
-
40
g świeżych drożdży, pokruszonych
lub 4 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 2 - 3 łyżeczki ziół włoskich, mieszanych, suszonych
- 1 łyżeczka cukru
- 10 g soli (opcjonalnie)
- olej, do natłuszczenia
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 428.2 kJ / 102.3 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 169.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb pszenny
1 godz. 30 min
Chleb cebulowy z wędzonym serem
2h 55 min
Cebulowe bułki z oregano
1 godz.
Chleb wiejski
2h
Chleb pszenno-żytni razowy
1 Std. 40 Min
Chleb z otrębami
1h 35 min
Chlebek piwny
1 Std. 20 Min
Bułki z suszonymi pomidorami i oliwkami (rosnące przez noc)
12h 35min
Chlebek buraczany z za'atarem
1 Std. 55 Min
Chleb z serem i sokiem pomidorowym
1 Std. 45 Min
Chleb mieszany z ziemniakami
1 Std. 45 Min
Chleb musli
1 Std. 45 Min