
Urządzenia i Akcesoria
Chleb z serem i salami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
34 kromki
Składniki
-
100 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
100 g salami pokrojonego na kawałki
-
80 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
700 g mąki pszennej typ 550
-
480 g wody
-
40 g świeżych drożdży pokruszonych
-
2 - 3 łyżeczki ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
10 g soli (opcjonalnie)
-
olej do natłuszczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
102.3 kcal /
428.2 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
2.1 g
Węglowodany
16.7 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
169.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chleb mieszany z ziemniakami
1 godz. 45 min
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 godz. 45 min
Chleb z serem i sokiem pomidorowym
1 godz. 45 min
Chlebek piwny
1 godz. 20 min
Chleb musli
1 godz. 45 min
Chleb pszenno-żytni razowy
1 godz. 40 min
Chleb z kaszą gryczaną
2 godz. 20 min
Chleb cebulowy z wędzonym serem
2 godz. 55 min
Cebulowe bułki z oregano
1 godz.
Chleb wiejski
2 godz.
Chleb pszenny
1 godz. 30 min