Urządzenia i Akcesoria
Piersi kurczaka w sosie brzoskwiniowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
250 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki
-
oliwa z oliwek do zamarynowania kurczaka
-
przyprawy do smaku, np. do kurczaka, curry, papryka mielona, sos sojowy
-
1000 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
100 g ryżu długoziarnistego typu parboiled
Sos brzoskwiniowy
-
150 g brzoskwiń, z puszki odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
-
35 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 - 1 ½ łyżki musztardy np. delikatesowej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
773.2 mg
Białko
32.6 g
Kalorie
2110.1 kJ /
504.3 kcal
Tłuszcz
18.1 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Węglowodany
51.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kurczak koronacyjny Elżbiety II
30 min
Kurczak w sosie śliwkowym
1 godz.
Cytrynowy kurczak z kaszą kuskus i cukiniowo-jogurtowym dipem
35 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min
Kurczak w cieście cytrynowym
20 min
Kurczak w sosie miodowym
25 min
Piersi z kaczki z curry i anansem
25 min
Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami
35 min
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1 godz. 15 min
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1 godz.
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
40 min
Udka pieczone z pomarańczami i ryż basmati z rodzynkami
1 godz.