Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers

Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers

4.7 15 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • water for cooking pasta
  • macaroni pasta
    340 g
  • white bread quartered (approx. 50 g)
    2 slices
  • Cheddar cheese cut in pieces (2 cm)
    380 g
  • unsalted butter diced
    45 g
  • plain flour
    60 g
  • semi-skimmed milk
    500 g
  • fine sea salt
    ¾ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • chorizo diced
    150 g
  • fresh basil leaves roughly chopped
    15 g
  • preserved red peppers thinly sliced
    110 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1045.4 mg
Białko 33.8 g
Kalorie 3118.5 kJ / 745.3 kcal
Tłuszcz 38.5 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Węglowodany 61.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...