Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 350 g dried pasta (e.g. penne, fusilli)
- 100 g bread, torn in pieces
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 100 g Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm)
- 150 g mozzarella cheese, drained, cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 110 g onions, quartered
- 30 g olive oil, plus 1 Tbsp for pasta
- 500 g passata
- 240 g tinned tuna in oil, drained (2 x 160 g tins)
- 200 g single cream
- 100 g water, plus extra for boiling
- 1 Tbsp dried oregano
- 1 Tbsp tomato purée
- 1 pinch dried chilli flakes (optional)
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2746.2 kJ / 656.4 kcal
- Białko
- 33.5 g
- Węglowodany
- 64.1 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 1358.8 mg
Alternatywne przepisy
Sausage and Bacon Casserole
50min
Chicken and Leek Pie
1h 20 min
Shepherd's Pie
1h 40 min
Broccoli and Ham Pasta Bake
1 Std. 10 Min
Ham Hock Potato Bake
35min
Tuna Noodle Bake
1h 20 min
Chicken Pesto Tagliatelle
1h 5min
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35min
Ham and Leek Pasta Sauce
30 min
Beef and Bean Enchiladas
40 Min
Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers
1h 15min
Chicken and Spinach Lasagne
1h 15min