Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 350 g dried pasta (e.g. penne, fusilli)
- 100 g bread, torn in pieces
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 100 g Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm)
- 150 g mozzarella cheese, drained, cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 110 g onions, quartered
- 30 g olive oil, plus 1 Tbsp for pasta
- 500 g passata
- 240 g tinned tuna in oil, drained (2 x 160 g tins)
- 200 g single cream
- 100 g water, plus extra for boiling
- 1 Tbsp dried oregano
- 1 Tbsp tomato purée
- 1 pinch dried chilli flakes (optional)
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2746.2 kJ / 656.4 kcal
- Białko
- 33.5 g
- Węglowodany
- 64.1 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 1358.8 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli and Ham Pasta Bake
1h 10min
Quick Tomato and Basil Gnocchi
25min
Baked Parmesan Fish with Sweet Potato Mash
45min
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30 Min
Cauliflower Mac and Cheese
1h 40min
Mac 'n' Cheese
1h 20min
Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers
1 Std. 15 Min
Sausage and Bacon Casserole
50min
Ham Hock Potato Bake
35 Min
Shepherd's Pie
1h 40min
Butternut Squash Macaroni Cheese
1 Std. 15 Min
Chicken and Spinach Lasagne
1 Std. 15 Min