Urządzenia i Akcesoria
Victoria Sponge
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 slices
Składniki
Sponge
-
margarine, dicedunsalted butter diced , plus extra for greasing260 g
-
caster sugar260 g
-
medium eggs5
-
self-raising flour260 g
-
baking powder1 heaped tsp
-
natural vanilla extract (opcjonalnie)1 tsp
Filling
-
jam (e.g. strawberry and raspberry)100 g
-
double cream200 g
-
raspberries150 g
-
icing sugar for dusting1 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
413.1 mg
Białko
7.1 g
Kalorie
2214.8 kJ /
529.4 kcal
Tłuszcz
31.6 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
18.9 g
Węglowodany
55.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate Fudge Cake
1 godz.
Butterfly Cakes
1 godz.
Rhubarb Crumble
55 min
Toad in the Hole
1 godz.
Coffee and Walnut Cake
1 godz. 10 min
Classic Flapjack
55 min
Ginger Flapjacks
1 godz. 30 min
Scones
30 min
Lemon Drizzle Cake
1 godz. 30 min
Easy Chocolate Cake
1 godz. 15 min
Raspberry and Apple Crumble
1 godz. 5 min
Yorkshire Pudding
1 godz.