
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Steamed Rice
- 1000 g water
- 1 tsp fine sea salt
-
350
g short grain rice
lub sushi rice
Chicken Katsu Curry
- 15 g oil plus extra for baking
- 5 garlic cloves
- 120 g onions cut in large pieces (2 cm)
- 200 g carrots sliced (1 cm)
- 1 ½ Tbsp curry powder
- 145 g plain flour
- 500 g liquid chicken stock (see tip)
- 20 g brown sugar
- 15 g Japanese soy sauce
- ½ tsp garam masala
- 1 dried bay leaf
- ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 2 medium eggs beaten
- 160 g panko breadcrumbs
- 4 chicken breasts, skinless (approx. 180 g each)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 972.2 kcal / 4067.5 kJ
- Białko
- 59.5 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Węglowodany
- 145.4 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 1192.3 mg
Alternatywne przepisy
Sticky Sesame Chicken
40 min
Korean Fried Chicken
3 godz. 10 min
Butter Chicken
50 min
Soy-glazed Chicken with Pak Choi
13 godz.
Katsu Pork with Slaw, Potatoes and Wasabi and Dill Dressing
50 min
Curry Noodles with Pork
45 min
Chicken Shawarma with Moroccan Houmous and Chilli Sauce
2 godz. 25 min
Huli Huli Chicken with Macaroni Salad
1 godz. 20 min
Sticky Chilli Beef
55 min
Chicken Tikka Flatbreads
45 min
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30 min
Thai Peanut Chicken with Coconut Rice
1 godz.