Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Steamed Rice
- 1000 g water
- 1 tsp fine sea salt
-
350
g short grain rice
lub sushi rice
Chicken Katsu Curry
- 15 g oil, plus extra for baking
- 5 garlic cloves
- 120 g onions, cut in large pieces (2 cm)
- 200 g carrots, sliced (1 cm)
- 1 ½ Tbsp curry powder
- 145 g plain flour
- 500 g liquid chicken stock (see tip)
- 20 g brown sugar
- 15 g Japanese soy sauce
- ½ tsp garam masala
- 1 dried bay leaf
- ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 2 medium eggs, beaten
- 160 g panko breadcrumbs
- 4 chicken breasts, skinless (approx. 180 g each)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4067.5 kJ / 972.2 kcal
- Białko
- 59.5 g
- Węglowodany
- 145.4 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1192.3 mg
Alternatywne przepisy
Chicken and Leek Pie
1h 20 min
Sticky Chilli Beef
55 min
Sticky Sesame Chicken
40 min
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30 min
Huli Huli Chicken with Macaroni Salad
1h 20 min
Curry Noodles with Pork
45min
Soy-glazed Chicken with Pak Choi
13 Std.
Korean Fried Chicken
3h 10min
Chicken Tikka Flatbreads
45min
Butter Chicken
50min
Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers
1 godz. 15 min
Thai Peanut Chicken with Coconut Rice
1h