Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Steamed Rice
- 1000 g water
- 1 tsp fine sea salt
-
350
g short grain rice
lub sushi rice
Chicken Katsu Curry
- 15 g oil, plus extra for baking
- 5 garlic cloves
- 120 g onions, cut in large pieces (2 cm)
- 200 g carrots, sliced (1 cm)
- 1 ½ Tbsp curry powder
- 145 g plain flour
- 500 g liquid chicken stock (see tip)
- 20 g brown sugar
- 15 g Japanese soy sauce
- ½ tsp garam masala
- 1 dried bay leaf
- ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 2 medium eggs, beaten
- 160 g panko breadcrumbs
- 4 chicken breasts, skinless (approx. 180 g each)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4067.5 kJ / 972.2 kcal
- Białko
- 59.5 g
- Węglowodany
- 145.4 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1192.3 mg
Alternatywne przepisy
Sticky Chilli Beef
55 min
Char Siu Marinade
10min
Chicken Tikka Flatbreads
45 min
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30 min
Korean Fried Chicken
3h 10min
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35 min
Butter Chicken
50 min
Thai Peanut Chicken with Coconut Rice
1h
Prawn and Chorizo Paella
45 min
Soy-glazed Chicken with Pak Choi
13u.
Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers
1h 15 min
Chicken Shawarma with Moroccan Houmous and Chilli Sauce
2u. 25min