Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filling
- 450 g chicken stock
- 80 g onions, quartered
- ½ tsp fine sea salt
- 3 black peppercorns
- 1 garlic clove
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 bay leaf, fresh or dried
- 600 g chicken breasts, sliced (1 cm)
- 200 g leeks, sliced (1 cm)
- 200 g carrots, sliced (1 cm) then halved
White Sauce
- 30 g unsalted butter
- 30 g plain flour
- 250 g milk
- ¼ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 1 tsp Dijon mustard
- 50 g white wine
Pastry Lid
- 375 g puff pastry, ready-made
- 1 egg yolk
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3090 kJ / 739 kcal
- Białko
- 54.3 g
- Węglowodany
- 49.3 g
- Tłuszcz
- 36 g
Alternatywne przepisy
Sausage and Bacon Casserole
50min
Cottage Pie
1 Std. 10 Min
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1h 20min
Shepherd's Pie
1 Std. 40 Min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1h 55 min
Toad in the Hole
1h
Mini Minced Beef Pies with Steamed Vegetables
40min
Beef and Beer Pie
1 Std. 40 Min
Cauliflower Cheese
50min
Sausage Rolls
1 Std. 10 Min
Chipotle Chilli Beef Cobbler
2h 10min
Yorkshire Pudding
1h