Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
Tbsp goose fat
lub lard - 150 g plain flour
- 370 g milk
- 3 large eggs
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 12 sausages (approx. 800 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1428.7 kJ / 341.5 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 22.9 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 469.4 mg
Alternatywne przepisy
Sausage and Bacon Casserole
50min
Chicken and Leek Pie
1h 20min
Chocolate Tiffin
2 godz. 30 min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1h 55 min
Beef and Beer Pie
1 godz. 40 min
Cauliflower Cheese
50min
Rhubarb Crumble
55 min
Classic Flapjack
55 min
Ginger Flapjacks
1 godz. 30 min
Carrot and Swede Mash
20min
Christmas Bread Sauce
15 Min
Yorkshire Pudding
1 godz.