Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
Tbsp goose fat
lub lard - 150 g plain flour
- 370 g milk
- 3 large eggs
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 12 sausages (approx. 800 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1428.7 kJ / 341.5 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 22.9 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 469.4 mg
Alternatywne przepisy
Sausage and Bacon Casserole
50 min
Ginger Flapjacks
1 Std. 30 Min
Bread Sauce
1 Std. 25 Min
Cauliflower Cheese
50 min
Rhubarb Crumble
55 Min
Bread Sauce
1 Std. 25 Min
Cumberland Sausage and Apple Stuffing Loaf
1 Std. 20 Min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1 Std. 55 Min
Victoria Sponge
1 Std. 10 Min
Classic Flapjack
55 Min
Chicken and Leek Pie
1 Std. 20 Min
Yorkshire Pudding
1 Std.