Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 pork sausages
- 3 garlic cloves
- 200 g onions, quartered
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 150 g smoked bacon, cut in pieces (5 cm)
- 100 g red wine
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 300 g boiling water
-
1
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp beef stock paste, homemade - 1 Tbsp dark brown muscovado sugar
- 2 Tbsp tomato purée
- 2 Tbsp Worcestershire sauce
- 3 - 4 sprigs fresh thyme, leaves only, to taste
- 1 tsp dried mixed herbs
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 480 g tinned cannellini beans, rinsed, drained (2 x 400 g tins)
- fresh parsley leaves, for garnishing
- crusty bread, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1844.5 kJ / 440.9 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 1169.5 mg
Alternatywne przepisy
Tuna Pasta Bake
1 godz.
Chicken and Leek Pie
1h 20min
Shepherd's Pie
1 godz. 40 min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1h 55 min
Toad in the Hole
1 godz.
Ham Hock Potato Bake
35min
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30min
Chipotle Chilli Beef Cobbler
2 godz. 10 min
Chicken and Chorizo Hotpot
45min
Beef and Bean Enchiladas
40min
Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers
1 godz. 15 min
Inside-out Chicken Kievs with Celeriac Mash and Peas
45min