Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 pork sausages
- 3 garlic cloves
- 200 g onions, quartered
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 150 g smoked bacon, cut in pieces (5 cm)
- 100 g red wine
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 300 g boiling water
-
1
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp beef stock paste, homemade - 1 Tbsp dark brown muscovado sugar
- 2 Tbsp tomato purée
- 2 Tbsp Worcestershire sauce
- 3 - 4 sprigs fresh thyme, leaves only, to taste
- 1 tsp dried mixed herbs
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 480 g tinned cannellini beans, rinsed, drained (2 x 400 g tins)
- fresh parsley leaves, for garnishing (opcjonalnie)
- crusty bread, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1844.5 kJ / 440.9 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 1169.5 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli and Ham Pasta Bake
1j 10 mnt
Ham Hock Potato Bake
35min
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55min
Toad in the Hole
1h
Chicken and Chorizo Hotpot
45 Min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1h 55min
Chipotle Chilli Beef Cobbler
2 Std. 10 Min
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30 Min
Spanish-flavoured Sausagemeat Plait
1h
Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers
1 Std. 15 Min
Tuna Pasta Bake
1h
Chicken and Leek Pie
1h 20min