
Urządzenia i Akcesoria
Rogaliki z marmoladą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
16 sztuk
Składniki
-
330 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
65 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżka cukru
-
1 jajko
-
130 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
100 g marmolady np. z róży
-
1 białko do posmarowania rogalików
-
cukier puder do posypania rogalików
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
149.7 kcal /
626.3 kJ
Białko
3.3 g
Tłuszcz
5.6 g
Węglowodany
21.5 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Sód
14.5 mg