Sachertorte

Sachertorte

5.0 1 rating
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 Stück

Składniki

Sachermasse
  • Eier (Größe M)
    4
  • Salz
    1 Prise
  • Feinkristallzucker
    120 g
  • Zartbitterkuvertüre grob gehackt
    85 g
  • Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    90 g
  • Staubzucker
    30 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 TL
  • Weizenmehl, glatt
    90 g
  • Backpulver
    ½ TL
Füllung, Glasur und Fertigstellung
  • Marillenmarmelade passiert
    170 g
  • Rum
    1 EL
  • Zartbitter-Kuvertüre in Stücken
    60 g
  • Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
    230 g
  • Sahnesteif (opcjonalnie)
    ½ Päckchen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 105 mg
Białko 7 g
Kalorie 2055 kJ / 491 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Węglowodany 59 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...