Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g Milch
- 70 g Maisstärke
- 40 g Vollrohrzucker
- 1 Prise Salz
- 1 Msp. Kurkuma, gemahlen
- 1 Vanilleschote, längs halbiert und Mark ausgekratzt
- 200 g Milch (siehe Variation)
- 50 g Rum
- 40 g dunkle Schokolade
- 1 TL Kokosfett
- 660 g Biskotten
- 50 g Mandelblättchen
- 250 g Butter, Zimmertemperatur, in Stücken (siehe Tipp)
- 350 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2544 kJ / 60 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 150 mg
Alternatywne przepisy
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 Std. 10 Min
Linzerkipferl
1h 50min
Topfengolatschen
50 min
Nusstorte mit Buttercreme
17h
Ribiselschnitten
1h
Punschkrapferl
1h 5min
Kardinalschnitten
3h
Eva's Sachertorte
1h 40min
Schokomousse-Biskuitroulade
2h 30min
Marillenkuchen
1h 30min
Mini-Schaumrollen
1h 40min
Bananenschnitten
3h