Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Päckchen gemahlene Gelatine
- 6 EL Wasser
- 800 g Milch
- 160 g Zucker
- 2 Päckchen Vanillepuddingpulver (für je 0,5 l)
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 2 EL Rum (opcjonalnie)
- 2 Packungen Blätterteig, zimmerwarm
- 1000 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 4 EL Marillenmarmelade
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1952 kJ / 467 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Bambas mit Puddingcreme
2h 20min
Beerenfrucht-Bienenstich
6 Std. 30 Min
Topfenmäuse
1 Std.
Nusstorte mit Buttercreme
17 godz.
Joghurt-Erdbeer-Topfentorte
5 Std. 20 Min
Kleine Charlotte
4h 50 min
Malakofftorte
10 Std. 20 Min
Faschingskrapfen
2 Std. 45 Min
Kardinalschnitten
3h
Eva's Sachertorte
1 Std. 40 Min
Schneewittchentorte
5h
Bananenschnitten
3h