Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbteig
- 300 g Weizenmehl, glatt
- 220 g Butter, in Stücken
- 120 g Staubzucker
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 TL Vanillezucker
- 1 Eidotter, groß
Cremefüllung
- 40 g Mandeln
- 100 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- 80 g Staubzucker
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 2 TL Orangenschale, gerieben
Fertigstellung und Glasur
- Weizenmehl, glatt, für die Arbeitsfläche
- 300 g Wasser
- 200 g Schokoglasur, im Becher (Plastikdeckel entfernt, Alufolie verschlossen)
- Zuckerperlen, zur Dekoration
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Mohnkekse mit weißer Schokolade
1h 30min
Kokosbusserl
1h 20min
Linzer Augen
2h 10min
Brabanter Knöpfe
1h 30min
Kokoskuppeln
2 godz. 50 min
Schokofinger
1h 30min
Süße Brotlaibe
2u. 20min
Vanillekipferl
2h
Linzerkipferl
1h 50 min.
Haselnussbusserl
9 godz. 30 min
Joghurt-Erdbeer-Topfentorte
5h 20 min.
Malakofftorte
10 Std. 20 Min