Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bio-Zitrone
- 250 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker
- 6 Eier (Größe M)
- 1 Prise Salz
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Spritzer Rum
- 250 g Weizenmehl, universal
- 1000 g Marillen, halbiert und entsteint
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1680 kJ / 401 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Osternest aus Germteig
2h
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 Std. 10 Min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30 min
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 Std. 10 Min
Marillenmarmelade
35 min
Ribiselschnitten
1h
Frittaten
30 min
Schoko-Marmorgugelhupf
1h 40min
Wiener Rehrücken
3h 40min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4h 35min