Marillenkuchen

Marillenkuchen

4.0 297 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Stücke

Składniki

  • Bio-Zitrone
    ½
  • Zucker
    250 g
  • Vanillezucker
    1 TL
  • Eier (Größe M)
    6
  • Salz
    1 Prise
  • Butter weich, in Stücken
    250 g
  • Rum
    1 Spritzer
  • Weizenmehl, universal
    250 g
  • Marillen halbiert und entsteint
    1000 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 401 kcal / 1680 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...