Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle

Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle

4.5 229 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
12 Stücke

Składniki

  • Gelatineblätter
    4
  • Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
    250 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    2 EL
  • Rum
    1 EL
  • Eier
    7
  • Naturjoghurt
    150 g
  • Magertopfen
    300 g
  • Staubzucker
    40 g
  • Salz
    1 Prise
  • frische Erdbeeren
    170 - 210 g
  • Feinkristallzucker etwas mehr zum Bestreuen
    100 g
  • Vanillezucker
    1 TL
  • Weizenmehl, glatt
    115 g
  • Backpulver
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 223 kcal / 933 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 195 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...