Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zucker
- 250 g Marillenmarmelade, passiert
- 1 EL Rum
- 6 Eier (Größe M)
- 1 Prise Salz
- 1 TL Vanillezucker
-
150
g Weizenmehl, glatt
lub 150 g Dinkelmehl, glatt - ½ TL Backpulver
- Staubzucker, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 901 kJ / 215 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 84 mg
Alternatywne przepisy
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 Std. 10 Min
Topfengolatschen
50min
Polsterzipfl
2h 10min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min
Kardinalschnitten
3 Std.
Buchteln mit Powidl
2 Std. 20 Min
Schokomousse-Biskuitroulade
2 Std. 30 Min
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4h 35min
Sonntags-Striezel
2h 15min
Mini-Schaumrollen
1h 40min
Bananenschnitten
3 Std.