Macaroni à la bolognaise

Macaroni à la bolognaise

3.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 1 gousse d'ail
  • 50 g d'oignon coupé en deux
  • 130 g de champignons de Paris frais coupés en deux
  • 15 g d'huile d'olive
  • 35 g de carotte coupée en tronçons
  • 230 g de viande de bœuf hachée
  • 35 g de vin rouge
  • 1 pincée de sucre en poudre
  • ¼ de c. à café de sel de céleri
    ¼ de c. à café de sel
  • 200 g d'eau
  • 60 g de fromage râpé
  • 300 g de tomates concassées en conserve
  • ¼ de c. à café de poivre moulu
  • 1 feuille de laurier
  • 230 g de pâtes sèches type macaroni
  • 15 g de concentré de tomate

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 472.2 kcal / 1975.5 kJ
Białko 20.7 g
Tłuszcz 20.1 g
Węglowodany 50.3 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Sód 157.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...