Wersje kompatybilne
Spaghetti aux boulettes de viande... sous un ciel d'Italie
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 tranches de mie de pain
- 50 g de lait
- 160 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 4 brins de persil frais, équeuté
- 50 g d'huile d'olive
- 1 œuf
- 300 g de viande de bœuf hachée
- 4 pincées de sel et 1/2 c. à café de sel
- 7 pincées de poivre moulu
- 500 g de tomates, coupées en morceaux
- 400 g d'eau
- 350 g de pâtes sèches, type spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1604.2 kJ / 381 kcal
- Białko
- 25.5 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Poulet aux fromage ail et fines herbes, pâtes et champignons
50 min
Coquillettes express
15 Min
Macaroni sauce tomate et boulettes de viande
45 min
Gratin de pâtes au fromage
50 min
L'incontournable sauce bolognaise
50 min
Pâtes au thon
30 min
Macaroni à la bolognaise
35 min
Spaghetti aux boulettes
1h
Macaronade
2h 30min
Gratin de macaronis au poulet
45 min
Macaroni aux tomates, olives et piment
25 min
Spaghetti bolognaise maison
50 min