Urządzenia i Akcesoria
Surówka wielowarzywna
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
białej kapusty pokrojonej na kawałki170 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki40 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej na kawałki40 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki35 g
-
jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki35 g
-
ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki35 g
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście5 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego15 g
-
cukru5 g
-
soli⅓ - ⅔ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego⅓ - ⅔ łyżeczki
-
oliwy z oliwek15 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
71.2 kcal /
297.7 kJ
Białko
1 g
Tłuszcz
3.9 g
Węglowodany
8.8 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
312 mg