Urządzenia i Akcesoria
Surówka wielowarzywna
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
170 g białej kapusty pokrojonej na kawałki
-
40 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
40 g czerwonej cebuli pokrojonej na kawałki
-
35 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
35 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
35 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
5 g cukru
-
⅓ - ⅔ łyżeczki soli
-
⅓ - ⅔ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
15 g oliwy z oliwek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
71.2 kcal /
297.7 kJ
Białko
1 g
Tłuszcz
3.9 g
Węglowodany
8.8 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
312 mg