Surówka wielowarzywna

4.9 95 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje

Składniki

  • 170 g białej kapusty pokrojonej na kawałki
  • 40 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 40 g czerwonej cebuli pokrojonej na kawałki
  • 35 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 35 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 35 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
  • 5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 5 g cukru
    5 g miodu
  • ⅓ - ⅔ łyżeczki soli
  • ⅓ - ⅔ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 15 g oliwy z oliwek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 71.2 kcal / 297.7 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 3.9 g
Węglowodany 8.8 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 312 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...