Surówka wielowarzywna

4.9 94 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje

Składniki

  • białej kapusty pokrojonej na kawałki
    170 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    40 g
  • czerwonej cebuli pokrojonej na kawałki
    40 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    35 g
  • jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
    35 g
  • ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
    35 g
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    5 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    15 g
  • cukru
    5 g
    5 g miodu
  • soli
    ⅓ - ⅔ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ⅓ - ⅔ łyżeczki
  • oliwy z oliwek
    15 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 71.2 kcal / 297.7 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 3.9 g
Węglowodany 8.8 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 312 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...