Urządzenia i Akcesoria
Babka marmurkowa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 kawałków
Składniki
-
150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
190 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
145 g cukru
-
¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 szczypta soli
-
2 ½ jajka (patrz wariant)
-
½ czubatej łyżeczki proszku do pieczenia
-
35 g mleka
-
15 g kakao
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
70.1 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
1339.2 kJ /
320.1 kcal
Tłuszcz
17.3 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Węglowodany
38.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tort biszkoptowy z masą z mascarpone
2 godz. 55 min
Ciasto jogurtowe
1 godz. 40 min
Ciasto kakaowe z wiśniami
2 godz. 15 min
Babka muślinowa z polewą kakaową
2 godz. 10 min
Babka "Trójniak"
1 godz. 35 min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 godz. 5 min
Babka piaskowa "Fix"
1 godz. 30 min
Sernik krakowski
4 godz. 55 min
Sernik rosa
1 godz. 30 min
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Jabłecznik
55 min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 godz. 30 min