Urządzenia i Akcesoria
Babka marmurkowa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 kawałków
Składniki
-
150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
190 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
145 g cukru
-
½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 szczypta soli
-
2 ½ jajka (patrz wariant)
-
½ czubatej łyżeczki proszku do pieczenia
-
35 g mleka
-
15 g kakao
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
320.1 kcal /
1339.2 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
17.3 g
Węglowodany
38.1 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Sód
70.1 mg