Babka marmurkowa

4.7 35 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 kawałków

Składniki

  • 150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 190 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 145 g cukru
  • ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    ¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 1 szczypta soli
  • 2 ½ jajka (patrz wariant)
  • ½ czubatej łyżeczki proszku do pieczenia
  • 35 g mleka
  • 15 g kakao

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 320.1 kcal / 1339.2 kJ
Białko 4.8 g
Tłuszcz 17.3 g
Węglowodany 38.1 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 10.4 g
Sód 70.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...